2019 m. gegužės 9 d. Alytaus jaunimo centre – socialinės įtraukties renginių ciklas „Už teisę kurti ir būti savimi“

2019 m. gegužės 9 d. Alytaus jaunimo centre (Tvirtovės 3, Alytus) kelionę po Lietuvą tęsia Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ organizuojamas socialinės įtraukties renginių ciklas Už teisę kurti ir būti savimi. Numatome, kad šiame švietėjiško pobūdžio renginyje, organizuojamame minint Europos dieną (gegužės 9-tąją), dalyvaus apie 250 asmenų iš Alytaus regiono. Į Dzūkijos sostinę – Alytų, šis renginių ciklas atkeliauja iš Saulės miesto – Šiaulių, o jį globoti sutiko Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Renginio programoje:   

11.00 – 12.30 –  NVO diskusija „Negalia, meninė raiška ir kultūra“.

13.00 – 13.50 –  dailės dirbtuvės „Europa ir aš“.

14.00 – 15.30 –   renginys „Už teisę kurti ir būti savimi“. Renginio metu gyvenimiškomis istorijomis dalinsis ir ydingus mitus apie neįgaliųjų savarankiškumo galimybes sklaidys Neįgaliųjų meninės raiškos studijos „Klaipėdos guboja“ vadovė Vaida Butautaitė ir aktyvi Alytaus visuomenininkė Kristina Dudonytė. Renginio dalyviai išvys Alytaus jaunimo centro ir draugijos Alytaus „Guboja“ meninius pasirodymus, susipažins su Vilniaus lietuvių namų mokinių savanoristės patirtimi, o taip pat įsijungs į šokio ekspromtą. Renginio metu veiks VšĮ „Mažoji guboja“ foto paroda.

16.00 – 16.30 –  Kremenčiuko (Ukraina) vaikų plakatų parodos „Tegul saulė visad šviečia virš Lietuvos“ atidarymas ir Alytaus regiono vaikų rankdarbių konkurso parodos „Auksinė adatėlė 2019“ uždarymas.

 2019 m. ciklo renginiai „Už teisę kurti ir būti savimi“ organizuojami Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus, Kupiškio mokyklose, jaunimo centruose, bibliotekose, kitose įstaigose, organizacijose.       

Renginių ciklą Už teisę kurti ir būti savimi Alytuje organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija Guboja“ bendradarbiaudama su Alytaus jaunimo centru bei draugija Alytaus „Guboja“.

Renginių ciklą dalinai finansuoja Neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM.

 

Kontaktai pasiteiravimui: Viktorija Vitaitė – mob. 869843850, viktorija@guboja.ltwww.guboja.lt

Renginys filmuojamas ir fotografuojamas.

Share this…

Recommended Articles

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

Facebook