Jaunųjų žurnalistų kursai: „Draugystės obelis“ byloja: visi esame draugai

Balandžio 2 dieną Alytaus „Vilties“ mokykloje-darželyje buvo sodinamas Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ pasiūlytas „Supratimo medis“. „Lietaus vaikai“ kvietė visas ugdymo ir mokymo įstaigas susirinkti ir, minint Tarptautinę autizmo supratimo dieną, pasodinti po medelį. Kadangi minėti šią dieną buvo kviečiamos visos ugdymo įstaigos, Alytaus „Vilties“ mokyklos-darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gitana Surdokienė kartu su darželio vaikais nepraleido progos ir prisidėjo prie šio minėjimo.

„Vilties“ mokykla-darželis savo „Supratimo medį“ pavadino „Draugystės obelimi“ ir pasodino jį skambant Ingos Jankauskaitės dainai „Lašeliai“. Beveik visi vaikai turėjo po skėtį ir muzikos vadovės padedami savo skėčius kilnojo aukštyn žemyn, kad jiems šis minėjimas netaptų nuobodus.

„Draugystės obelimi“ medis buvo pavadintas dėl vaikams dažnai sakomo posakio „nesvarbu, kokie mes, – visi esame draugai“. Kai „Draugystės medis“ buvo pasodintas, dauguma norėjo šalia nusifotografuoti, o kiti kabino mažus popierinius lašelius ant kitų, šalia esančių medžių.

Štai taip Alytaus „Vilties“ mokykla-darželis paminėjo Tarptautinę autizmo supratimo dieną. Iš kur tai žinau? Pati ten buvau.

G.Surdokienė apie šios dienos minėjimą atsiliepė taip: „Tarp mūsų ugdomų vaikų yra ne vienas kitoks vaikas. Ir jau seniai niekam nekyla abejonių, kad tai ne liga, tai tiesiog kitoks aplinkos suvokimas, kitoks elgesys ir bendravimas. Žinoma, kasdienybėje ypatingų poreikių turinčių vaikų ugdymas kelia daug iššūkių, tenka ieškoti įvairių pagalbos būdų ir tinkamų sprendimų. Nepaisant patiriamų sunkumų, suvokiame – jie kaip ir mes, jie taip pat turi jausmus: liūdi, myli, kenčia, džiaugiasi, mokosi. Mokosi ir nori mokytis, mokosi būdami tarp mūsų, mokosi mums priimtino ir suprantamo bendravimo.

Balandžio 2-oji – Tarptautinė autizmo supratimo diena. Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ pakvietė visų švietimo įstaigų bendruomenės narius kartu sodinti „Supratimo medį“, kuris mums visiems bylotų apie išmintį, bendrystę ir viltį.

Šią dieną  „Vilties“ mokyklos-darželio kieme pasodinta „Draugystės obelis“, kurią padovanojo priešmokyklinės grupės mokinio Simo šeima.“

 

Ugnė Degutytė

Alytaus jaunimo centras

Jaunųjų žurnalistų kursai

 

Gitana Surdokienė: „Tarp mūsų ugdomų vaikų yra ne vienas kitoks vaikas. Ir jau seniai niekam nekyla abejonių, kad tai ne liga, tai tiesiog kitoks aplinkos suvokimas, kitoks elgesys ir bendravimas.“

Publikacija laikraštyje „Alytaus naujienos“

Share this…

Recommended Articles

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

Facebook